Ponedeljak 1. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 25.03.2016.
16:10
Vestionline A
Pisani svetski i mediji u regionu dan nakon presude Haškog suda ratnom lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću za zločine počinjene u BiH i konstatuju da je ona istorijska, a ljubljanski "Delo" primećuje da presude Tribunala nisu pomogle uspostavljanju poverenja na Balkanu.
Petak 25.03.2016.16:36
Адвокати одбране пред суд одведеног Радована Караџића су затражили доставу целокупног доказног мат,еријала о ДНК- идентификацији жртава. Тај захтев је био одбијен уз објашњење да фамилијарни сродници жртава то изричито не желе. Ово заиста треба разумети: Једна организација тврди да је 6.000 такозваних жртава Сребреница – масакра идентификовала путем ДНК али се ти докази не прилажу суду јер фамилије идентификованих то изричито забрањују. Опет све то зарад »заштите личног права« или шта?! Само ради упоређивања претпоставимо: Ако би сутра неко у Америци дао изјаву како поседује доказе о томе да је Barack Obama председник једне нације која води ратове, наредио злостављање и уб,ијање 500 девојчица, али на жалост доказе не може да достави јер се фамилије злостављених не слажу са објављивањем, да ли би то уопште и било споменуто, да не говорим о пролазности доказа на суду? Тај неко би највероватније био ухапшен и послат на психијатријско лечење. Али реалност данашње светске политике је да се управо таквим аршинима одређују правила игре по моту: Anything goes.
Petak 25.03.2016.16:37
Još jedno dete. Dragan Lazarević, devet godina, iz Podlugova. Pogođen metkom u stomak dok se igrao ispred svoje kuće. A morao se igrati iza kuće, jer on u kuću ulazi kroz prozor. Dete se zaboravilo, izašlo napred, na vrata. S jedne strane siguran si od zidova, dok si već na drugoj strani meta neprijateljskog snajpera. Surovost rata, i još jedno dečje lice. Raznesen trbuh, tanka creva, debela creva, bubreg. Duga i komplikovana operacija. Dečko bistar, da bistriji ne može biti. Prepametan. Leži na stolu i čeka da ga uspavamo za operaciju. Gleda aspirator i pita: "Čemu služi ovo čudo?" Operisao sam ga. Šok soba. Budi se, zove me: "Doktore!" Pitam ga kako je. Traži mi vode. Kažem mu: "Ne može, Dragane, vode. Kad ti je stomak operisan, voda ne sme da se pije. Jesi li čitao nekad one romane o partizanima, o dečacima Mirku i Slavku? Znaš kad kažu, pogođen u stomak, ne sme da pije vodu." Gleda on mene, i mrtav-hladan kaže: "Kakav si ti to čovjek kad mi ni vode ne daš? Kad bi ti došao kod mene u Ilijaš, ja bih ti dao sve."
Petak 25.03.2016.16:38
Радоване часно име.Цео свет је већ спознао НАТО " демократију".Пресуда Хашког трибунала је у тој функцији.Да би спрали НАТО злочин над српским народом Хашке судије,осуђују само Србе.Од НАТО зликоваца и њиховог суда ништа добро нисмо ни могли да очекујемо,али осећамо и кривицу што у Србији изабрасмо издаајнике који највеће хероје испоручише непријатељу у Хаг. Све је то драги моји у име "демократије".Ми сви смо постали робови кога ћемо се јако тешко ослободити.Лупили су нам печате и као стоку прогласили за 100% кривима,јер заБога то је у име "демократије".Земља покрадена,људи су уништени,понижени,опљачкани.Млади без перспективе.Жртве терора смо сви ми који смо желели слободу и миран живот. Добили смо велику шарену лажу и пакете бомби.Емигрирали смо,јер нисмо имали ни за хлеб.Значи ми смо криви и како то баш на дан бомбардовања да се доносе пресуде?? Како то да нису сами себи пресудили што су нас убијали под изјавом "хуманитарно бомбардовање"?Како то да нам данас отварају фабрике у којима радимо за 100 - 150 - 200 евра ??Како то да не суде себи за Сирију , Либију , Ирак,Украјину ....где је ту правда ?? И има ли је ? Зашто смо ми Срби 100% криви за све ??
Petak 25.03.2016.16:50
Nekritičko osuđivanje Srba i Srbije kao krivaca za raspad SFRJ, a posebno NATO bombardovanje naše zemlje započeto 24. 3. 1999. godine — predstavljaju uvod u današnja dešavanja širom Evrope. Napadi u Parizu i Briselu predstavljaju više nego jasan početak oružane pobune radikalnih islamista, a sve to veoma podseća na slične zločine koje su džihadisti i albanski teroristi činili u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji. Ono što je, takođe, činjenica jeste to da teroristi koji izvode akcije u Zapadnoj Evropi deo svoje logističke baze imaju u mudžahedinskim kampovima u Federaciji BiH, kao i to da u velikoj meri koriste komunikacione kanale koje je uspostavila albanska mafija. Jednom rečju, potpuno je jasno to da postoji akciono jedinstvo terorista na zapadu Evrope i onih terorista kojima je NATO stvorio države na Balkanu. Ovo je posebno važno istaći u danu kada se u Hagu izriče presuda Radovanu Karadžiću, čoveku kome se sudi samo zato što se suprotstavio stvaranju Bosne i Hercegovine po modelu koji je u svojoj knjizi „Islamska deklaracija“ opisao Alija Izetbegović. Ova knjiga svakako spada u osnovnu lektiru terorista koji danas ub,ijaju po Evropi, tako da će za nas biti posebno važno da vidimo kako će presudu obrazložiti rodbini ub,ijenih u terorističkim aktima. Kao predstavnici naroda koji se prvi u Evropi sukobio sa islamističkim terorizmom, a koji tada nije dobio podršku za tu borbu — smatramo da je važno da na dan kada je započeta agresija NATO-a na Srbiju pozovemo sve narode u Evropi da se svi zajedno odupremo zlu koje nas je snašlo, jer ako mi ne pobedimo to zlo — ono će pobediti nas. Mi smo duboko svesni da je samo pitanje dana kada će i u našem regionu teroristički apetiti ponovo početi da rastu, stoga i događaje u Briselu gledamo sa punom pažnjom, a saveznike tražimo čak i u onim zemljama s kojima smo se pre sedamnaest godina sukobili. Naravno, Rusiju doživljavamo kao prirodnog lidera borbe protiv islamističkog terorizma, imajući u vidu činjenicu da je ova zemlja dominatno doprinela tome da se Sirija izbori sa ISIL-om. Zbog svega ovoga, Srbija mora ostati vojno neutralna država i mi ćemo dati sve od sebe da Savet bezbednosti UN podrži našu neutralnost. Istovremeno, Srbija se mora uključiti u borbu protiv islamističkog terorizma, te stoga pod hitno treba realizovati ugovor o nabavci defanzivnog oružja iz Rusije i dati državnim organima RF ista ili veća prava od onih koje uživaju pripadnici NATO struktura.
Subota 26.03.2016.00:52
Klintona. Klinton je rekao: „Amerika će ući na vašu stranu, muslimansku stranu, u rat, bombardovaće Srbe, ako dozvolite da če*tnici uđu u Srebrenicu. I ne sme biti manje od 5.000 masakriranih.“ Kome je to rekao? — Rekao je Aliji Izetbegoviću. Alija Izetbegović je to preneo ratnom predsedništvu, ja sam čitala zapisnik. Taj Hrvat u Hagu mi je dao zapisnik. Moj advokat nije mogao doći do zapisnika. Kaže: „Ovo vredi 20.000 maraka”. „E pa…“, rekoh. Ja baš nisam imala to, niti sam smatrala da je to važno, tako da sam ja čitala stenogram šta je rekao ovaj, šta je rekao onaj. Alija Izetbegović je rekao: „Klinton me nagovara“. Pa sad, posle nekoliko godina, odštampana knjiga, Amerikanac koji je sve vreme rata bio u Sarajevu, kaže to isto. Ima i prevedena knjiga, kako ono beše naslov… imam i na engleskom i na srpskom, ako Vam zat*reba. Tačno piše. I kako je bilo dalje — Alija je organizovao da uđu… — Alija je to saopštio predsedništvu, a član ratnog predsedništva bio je Sefer Halilović koji je ovom rečenicom rekao „Alija, ti si poludeo“. Pa ipak se to desilo, a u sastav grupe koja je to izvršavala, nisu to bili samo Srbi. Erdemović — Hrvat, bio je jedan Slovenac, ja se nisam bavila time, ali da se to analizira, to bi se videlo da je to sve nameštaljka. A sin Sefera Halilovića je napisao knjigu gde je tačno opisao da je Orić dobio naredbu da se povuče u Tuzlu mesec dana pre… Pre Srebrenice? — …pre nego što su Srbi ušli unutra. Znači, realizuje se plan Klinton–Izetbegović.
Subota 26.03.2016.08:33
Jedna jedina istina lezi u IZJAVAMA i PROGNOZAMA Cedomira Jovanovica o Kosovu i Republici Srpskoj (jedini koji sledi KURS Dr.Zorana Djindjica koji je od Zapada PRVO trazio da se izjasne o Kosova .... jer odugovlacenje sa problemom Kosovo donosi ogromnu stetu Srbiji . Danasnja situacija u Srbiji oslikava koliko je njegova vizija bila TACNA) . Ceda (naslednik Djidjicevih ideja) je do sada govorio realno i istinito i sve sto je proricao danas se moze doziveti na delu i uklopiti u stvarno stanje na terenu . SVE ostalo bile su prazne reci i propaganda par excellence laznih patriota i rusofila . Potreba za dokazivanjem vise vrednosti i narocito mogucnosti istih , sto se okarakterisalo kao mehuric pene , NErealno i NEostvarljivo ... Moze papazjaneri poput laznih patriota i rusofila (ratnici na recima , prezivele izbeglice - pobeguse , mastari i sanjari , trule komunjare , ratni umetnici tastature , suplji politicari ) satanizovati Cedu (izzdajnik , drogeras i narrkoman , strani placenik - eh da je na ruskom platnom spisku bio bi politicki genije , bitanga , beskicmenjak , Ciganin , spijun , reptil bez morala , savesti , casti , obraza ...) ali bio je to cist promasaj i lajanje u prazno i to SAMO u nedostatku argumenata jer cinjenice i realnost govorile su i govore suprotno , hteli to srpski sljam priznati ili NE . Davno , jako davno govorio je Ceda da se ostavimo mitomanije i rusofilije i predjemo na stvaran zivot i pobrinemo se za radna mesta , standard gradjana , ekonomiju , "use i u svoje kljuse" ... (govorio ISTINU o Rusima - GDE su Rusi bili , GDE su Rusi danas , Srbi sluze Rusima iskljucivo za potkusurivanje sa Zapadom ...) nije bio od onih koji su podrzavali AGONIJU Kosovo (Seselj :- "NIKAD" ili onih koji su zagovarali "da jos nije vreme" i "docice Rusi" u prevodu - ratohuskaci ... to su "ONI" koji stvarno Srbiji misle lose !) . Ceda je bio i ostao pragmaticar (na najbrzi moguci nacin resiti probleme na ciji tok ionako imamo slab ili nikakav uticaj) , a PRAVI politicari to i jesu . ONI sto danas kritikuju HAG (Rusi) zbog presude Karadzicu isti su LICEMERI kao i 1999 godine kad su ih sa Kosova SUTNULI u pravcu Moskve . Ako tada Rusi (kako tvrde rusofili - zbog Jelcina) nisu mogli da nam pomognu , ZASTO Putin kasnije nije pruzio UTOCISTE (azil) Milosevicu , Mladicu , Karadzicu ....i ostaloj braci , SRBIMA ??????????????? I danas isto LAJU kao i tada , sve se svodi na prazne reci i verbalnoj podrsci - od koje vise stete nego koristi , zato sto se posle takve "podrske" Srbija oseca "duznom" , cak se i zahvaljujemo tom licemerju . Sto se Srbija pre oslobodi uticaja tih LICEMERA i NEiskrene brace , bolje po Srbiju . Zato bilo koje zblizavanje Srbije Rusiji je put koji vodi Srbiju u propast , nedodjiju , bespucje , nestanak ... Kada bi Srbija (licno misljenje) prekinula diplomatske odnose sa Rusijom standard bi joj se merio sa Svajcarskom , Norveskom , Danskom ....

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)